header image

Flag GreatBrittain English

Feldenkrais voor ruiters en paarden

We willen allemaal rijden zonder ons paard te storen, zodat het paard gemakkelijk en licht kan bewegen. Het paard zal meer bereid zijn om mee te werken wanneer het niet bang is en geen pijn voelt wanneer het reageert op de hulpen van de ruiter.

Feldenkrais helpt de ruiter de hulpen "in" de beweging van het paard te geven en recht boven het paard te blijven. Feldenkrais leert je een beter begrip te krijgen van wat er gebeurt bij alle bewegingen van het paard. Het verbetert de balans van zowel de ruiter als het paard. Het opent de mogelijkheid om kleinere en nauwkeuriger hulpen te geven zodat het voor het paard gemakkelijker wordt om te reageren.

The Feldenkraismethode helpt het paard in alle gangen rechter gericht te zijn en een betere diagonale beweging te hebben bij zowel de draf als bij het achterwaarts gaan. Het geeft een beter gebruik van wervelkolom, nek, rug, ribben en benen. Feldenkrais verbetert de gelijkmatige belasting van de benen bij alle oefeningen die we van het paard vragen.

Designed by: Jowebz