header image

Flag GreatBrittain English

Centered Riding

Sally Swift

Foto: Sally Swift

Sally Swift is geboren in 1913 en groeide op ten zuiden van Boston. Ze is de oprichtster van Centered Rinding Inc. Zij overleed op twee april 2009.

Toen ze zeven jaar was werd bij haar scoliose van de ruggegraat gediagnostiseerd en moest ze de jaren die daarop volgden altijd een brace dragen. Dit zou de aanleiding worden voor het ontwikkelen van Centered Riding.

Nadat ze de highschool had voltooid ging Sally studeren bij Phylis Linnington in Engeland en bij Colonel Guiry van de Botts and Sadle Riding school in New York. In de jaren die volgden gaf ze les aan verschillende rijscholen.

Ze was in de twintig toen ze begon te experimenteren met het gebruik van Alexandertechniek en Feldenkrais bij het rijden. Dit volgde op de samenwerking met Mable Todd die haar aanmoedigde om nieuwe gewaarwordingen bij bewegingen te onderzoeken. Dit toepassen van Alexander en Feldenkrais bood Sally de mogelijkheid de brace, die ze voor haar rug al die jaren had gedragen, weg te doen.

Foto: Centered Riding book

Sally publiceerde haar eerste boek in 1985, 'Centered Riding', waar over werd gespoken als een "revolutie in rijden". Het boek heeft nu een klassieke status. Het werd uitgegeven in vijftien verschillende talen en bereikte een oplage van 800.000 exemplaren. Dit leidde tot een tweede boek, 'Centered Riding 2 - Further exploration' in 2002 . Dit boek is inmiddels al weer in negen verschillende talen vertaald. Sally produceerde ook twee Centerd Riding videos.

Het 'instructors program' wordt nu wereldwijd door level IV instructeurs onderwezen. Voor meer informatie over instructeurs kunt u terecht bij Nelleke Deen ( zelf een Level IV international instructor) of op de site van Centered Riding

Ondanks Sally's bekendheid, kennis en prestaties heeft zij zichzelf nooit verheven boven anderen getoond. Ze ontving iederen die met haar onderweg ging met warmte en bescheidenheid en ze kon met iedereen, jong en oud, goed opschieten. Ze was een lesgever van nature en velen, die haar door Centered Riding hadden leren kennen, voelden bij haar overlijden het verlies van een erg goede vriendin.

Designed by: Jowebz