header image

Flag GreatBrittain English

Centered Riding

centered riding logo

Nelleke Deen is een Level IV Centered Riding Instructor hetgeen haar kwalificeert om officiële Centerd Riding Open Clinics & Internationale Instructor Clinics te geven.

Centered Riding is gebaseerd op klassieke technieken en bevordert de souplesse van het paard en de harmonie tussen paard en ruiter. Het heeft bijzondere aandacht voor asymmetrie, gespannenheid, en beperkingen van ruiters en paarden. Veel ruiters ondervinden de beperkingen van de hiermee gerelatereerde problemen en weten niet hoe ze die blokkades kunnen opheffen. De Centerd Riding technieken worden toegevoegd aan Nelleke's ervaring en kennis als fysiotherapeut en TTeam trainer/instructeur, hetgeen resulteert in een niet veel gevonden diepgang tot de kern van de ondervonden blokkades.

Centerd Riding is niet zozeer een ander manier van paardrijden, maar meer een manier om lichaam en geest opnieuw te leren om harmonie en balans met een paard te ondervinden in plaats van het te hinderen. Het helpt oude ingeslepen bewegingspatronen te doorbreken door 'ongewone' bewegingen te maken, die laten ondervinden, dat er andere wegen zijn die tot diervriendelijk rijden op hoog niveau leiden.

Sinds Centered Riding is ontwikkeld door Sally Swift ondervindt het een wereldwijde groei en is het aantal gekwalificeerde instructeurs snel aan het groeien.

Sally Swift is auteur van boeken en video's bijvoorbeeld 'Centered Riding' en 'Centerd Riding 2 further exploration'.

Designed by: Jowebz